Sylvia van Tatenhove

ErelidSylvia

Mevrouw Sylvia van Tatenhove van Roosenbroek benoemd tot erelid.

Als mede oprichter van de Zeeuws Vlaamse Kynologen Club in 1980 heeft Sylvia altijd de ringtraining verzorgd voor mensen die graag hondententoonstellingen willen gaan doen en heeft hen bijgestaan met raad en daad.

De eerste training die zij heeft verzorgd was op het op het schoolplein van de prins Willem Alexander school te Terneuzen voor de prijs van 1 gulden per les. Daarna zijn de trainingen verzorgd in de Manege te Magrette, later te Koewacht en sinds 2004 aan de Boslaan te Axel.

Sylvia haar bijzonder hoge prestaties als fokker en exposant, met meer dan 100 kampioenen, en als lesgever, het mentoren van beginnende fokkers in provincie Zeeland en het al 35 jaar lesgeven van ringtraining op de ZVKC, zijn hoogst bijzonder te noemen en gerespecteerd in heel de wereld. Sylvia is dan ook wereldwijd bekend in de hondenwereld.

Mevrouw Sylvia van Tatenhove-van Roosenbroek is al 40 jaar actief in de kynologie, lid van de bijzondere Koninklijke Kennelclub Cynophilia. Haar unieke prestaties in de fokkerij, met meer dan 100 kampioenen, door Sylvia zelf gefokt en ook nog eens super gezonde honden en haar bereidheid om altijd iedereen met raad en daad bij te staan, maakt haar uniek.

Mevrouw Sylvia van Tatenhove-van Roosenbroek is ook ERE lid van de Lhasa Apso Club Nederland en onderscheiden met GOUD bij de Koninklijke Unie Sint Hubertus te België. Zij is nog steeds actief in de fokkerij en op tentoonstellingen.
Dit alles heeft geleid tot ons besluit om Mevrouw Sylvia van Tatenhove-Roosenbroek te benoemen tot erelid van onze vereniging, de Zeeuws Vlaamse Kynologen Club (ZVKC).

Bestuur ZVKC