Nieuws

Geen les ivm tropische hitte

Op Maandag 18 juli en Dinsdag 19 juli zijn alle lessen gecancelled ivm de hoge temperaturen. Woensdag is er weer les.

FUN-CLASS

Wat doet die stoel in de les? Of die oude autoband?Vind je het leuk om allerlei verschillende dingen met je hond te ondernemen zonder dat er druk op staat om een oefening volgens strikte regeltjes uit te voeren?
Vind je het leuk om niet altijd dezelfde dingen te doen in de les?
Kom dan eens kijken bij de FUN-CLASS. Misschien vind je het zo leuk dat je zelf ook mee wil doen. Er is nog plaats.
Een kleine greep uit de onderwerpen die wij doen:
– Simpele behendigheids oefeningen, dus geen hoogte of technische hindernissen
– Hoopers
– Balans en Coördinatie
– Obedience
– Speuren en Detectie
– Puzzelen en Zoeken
– Rally

Uiteraard niet alles in 1 les. Wil je serieus lessen en verder komen in één van de onderwerpen, dan is dit niet de juiste les, hier gaat het om het plezier tussen handler en hond en de onderwerpen en oefeningen moeten dus voor beiden leuk en niet te moeilijk zijn. In veel gevallen kan je thuis ook lekker verder trainen, de instructeurs zullen informatie geven hoe je thuis verder kan trainen.


Moet ik dan een bepaald soort hond hebben? Nee, in principe kan elke hond meedoen, jong of oud, ras of rasloos, dat maakt allemaal niet uit. Alleen mag je hond geen medische problemen hebben, het is geen therapieles. Hiervoor verwijs ik door naar de echte specialisten. Honden jonger dan 1 jaar zullen niet alle oefeningen mee mogen doen maar daar wordt dan een alternatief voor gezocht. Pups adviseren we eerst de basis en vervolgcursus te doorlopen. Je hond moet uiteraard onder controle zijn.

Er wordt alleen op een positieve leuke manier gewerkt, dus met speeltje of koekje. Neem dus een speeltje mee en voldoende koekjes.
En uiteraard zoals met alle trainingen en lessen, het is op eigen risico dus kijk goed naar je hond en stop wanneer je denkt dat het niet gaat. Je kent je hond zelf het beste.

Heb je na deze info gelezen te hebben zin om eens langs te komen, we gaan woensdag avond 15 juni om 20:15 uur van start. Kijken mag maar meedoen is uiteraard veel leuker.

Het FUN-CLASS Team
Tiny en Ankie.

——————————————————-

Volgen (FCI Obedience)
extra les door Bianca Kroon

Volgen is één van de striktste onderdelen van ons FCI Obedience programma. Los van het feit dat het onderdeel “volgen” bij beoordeling duur betaald wordt, komt het ook nog eens terug in bijna alle andere onderdelen en wordt ook daar strikt mee beoordeeld.
De laatste jaren is er door externe keurmeesters tijdens het afnemen van diploma’s regelmatig een opmerking gemaakt over het niveau van “ons” volgwerk. Dat zou veel beter moeten. En eerlijk gezegd is dat wel terecht.
Tijdens de reguliere trainingen is er, omdat er zoveel meer moet worden aangeleerd, niet voldoende tijd en aandacht voor het zo belangrijke volgwerk. Gelukkig heb ik het van de beste binnen onze vereniging geleerd en het daarna jarenlang in de praktijk gebracht. Daarom heb ik voorgesteld deze taak op mij te nemen.
Ik wil heel graag met cursisten die écht geïnteresseerd zijn het/hun volgwerk onder de loep nemen. Vanaf het voetenwerk zonder hond, tot aan het uitlopen van een volledig volgprogramma.
Vanaf 14 mei zal ik met een selecte groep 1 keer per maand op een zaterdag starten met een nieuwe les: VOLGWERK. Deze les is enkel en alleen beschikbaar voor cursisten die écht verder willen komen binnen onze discipline.
Geïnteresseerd? Stuur even een berichtje naar Bianca.

OnTheCouch