MaQ

Al een poosje was het aan het kriebelen en had ik zin om een pup naast mijn volwassen Border Collie Quando er bij te nemen. Mijn verstand zei echter dat het nog te vroeg was. Quando was net 3 jaar en begon net lekker te werken. Hij werd langzaam aan volwassen. Hij was niet erg sociaal naar pups, dat gaat even goed en dan zit hij er boven op. Ook heeft hij moeite met reuen.

Maar ja, ik wou nog geen pup!

Via Facebook en een FB-vriendin volgde ik de pup Glenmore en het nestje waar hij uit kwam. Een heel leuk hondje van een naar mijn gevoel goede fokker. Iedere week plaatste zij een update op haar FB en daar kreeg ik dus de puppyfoto’s te zien. Mijn blik was natuurlijk ongewild al op dat kleine zwart/witte (met een heel klein beetje bruin) Border Collietje gevallen met dat halve witte smoeltje. Wat een dotje. En de naam was ook leuk MacGyver, deed mij herinneren aan de serie MacGyver waar ik altijd naar keek.

Maar ja, ik wou nog geen pup!

Op 23 november 2013 gingen Quando en ik naar trial (wedstrijd schapendrijven) in Rijkevorsel. Elly zou de zondag ook komen met haar Glenmore, Cooper en Bradley. Dat zou leuk zijn, zie je eindelijk je FB-vriendin in het echt. Afijn, de zaterdag dus, Quando had niet zijn beste dag. De schapen gingen recht naar de opzet-pen (waar de voorraad schapen staan) en daar raakten we ze dus kwijt in de pen. Een diskwalificatie dus.
Nu wou het dat Ils Geerts van de Round Robin Kennel er ook was, zij deed mee met haar Round Robin Kobe. Tja, om een lang verhaal kort te maken, Quando zag MaQ en MaQ zag Quando aan de andere kant van het veld en beide honden begonnen te kwispelen.

Maar ja, ik wou nog geen pup!

Maar aan de andere kant zei mijn verstand, als Quando deze pup zo leuk vindt en de pup vindt Quando leuk, tja. Later zal het waarschijnlijk heel moeilijk worden om een pup te vinden die Quando ligt en andersom…

Maar ja, ik wou nog geen pup!

Dus uiteindelijk beide honden bij elkaar laten spelen en de vonken vlogen er af. Quando leek zelf weer wel een pup, zo stoeien en zo heerlijk met elkaar om gaan… dat kon ik dus niet laten gaan.

Ik wil een pup!

Ik kom dus thuis met een diskwalificatie en een pup!

Dus pup mee op proef, de andere dag moesten we toch terugkomen voor de 2e helft van de trial dus pup in de bus, gelukkig heb ik altijd een stoffen bench in de bus liggen voor op wedstrijden, daar kon die dus mooi in. Alleen was mijn huis ook niet ingericht op pup, Quando was tenslotte al 3. Huis verbouwd, bench er in, speelgoed uitgezocht wat puppyproof is, etensbakje opgezocht en drinkbak voor in de bench en alles was gereed.
Savonds hebben de mannen heerlijk gespeeld en er is geen kwaad woord gevallen. Nou dat was super.

De zondag kwam Elly (met broer Glenmore), Ils (met papa Kobe) en Lus (met mama Lotte en zusje Mo) ook naar Rijkevorsel en werd het een feit MaQ mag blijven.
Omdat MaQ zijn naam al kende MacGyver en daar goed op reageerde wou ik de naam wel aanhouden. Alleen beginnen mijn hondennamen met een Q. Dat ging dus niet. Alternatief was dan eindigen met een Q, en zo is MaQ ontstaan. Zijn volledige naam is Round Robin Mac Gyver.
Hij was al 12 weken want Ils wou hem niet aan de eerste de beste kwijt maar zocht een huis waar hij lekker met schapen kon werken of eventueel een andere sport kon beoefenen. Mensen die zomaar met de pup willen wandelen en er verder niets mee doen kregen hem niet mee. Zeer verstandig aangezien hij uit werklijn komt en zomaar bij de kachel liggen niet voldoende is. Echter door zijn halfwitte kop is hij niet geliefd bij de schapendrijvers van oude stempel. Die geloven dat een schapendrijver een mooi masker moet hebben anders kunnen ze niet drijven… aan ons dus om het tegendeel te bewijzen. Dat hij al 12 weken was had ook voordelen, hij kende zijn naam, was al bijna helemaal zindelijk (alleen nog een paar keer een foutje doordat ik te laat was) en ging al zitten om zijn riempje aan te doen. Wat een fijn manneke.
En Quando, die had een mooie score van 77 punten en een broer…

Ik heb een pup!Round Robin Mac  Gyver

Ankie, Quando en MaQ.