KNF-Geleidehond

Dopjes Sparen

Misschien is het al bekend maar misschien ook niet. De ZVKC spaart dopjes om deze in te wisselen voor geld.

De afgelopen jaren zijn al diverse honden hiervan aangekocht en getraind. We doen dit natuurlijk niet zelf. Nee, dit doet het KNF-geleidefonds. Zij bekostigen dus de honden en zorgen voor de training. Natuurlijk kost dit heel veel geld. De ZVKC steunt het KNF-geleidefonds hier dus bij door dopjes in te zamelen. Een goed doel dus.

Wat doen we dan wel?
In de kantine staat een pot waar dopjes in gedeponeerd kunnen worden. Spaar dus dopjes van frisdranken, waterflesjes, fruitsap pakken, pindakaaspotten etc. Let wel het moeten harde dopjes zijn zonder karton of andere dingen. Krijg je de toevoegingen niet uit het dopje, gooi het dan weg. Het vervuilt het hele systeem waardoor de kosten hoger uitvallen.
Maak wel de dopjes even schoon (afspoelen), de dopjes liggen vrij lang in de depots en gaan anders schimmelen.
Hieronder staat een flyer die je bv uit kan printen en ophangen of uitdelen bij vrienden, bekenden, werk, sport etc. Wil je ons helpen inzamelen?

Wat gebeurd er met de dopjes?
Deze worden ingezameld in depots. Vrijwilligers zorgen dat de dopjes in het depot komen. Daarna worden ze gerecycled. Daar krijgt het KNF een vergoeding voor.

Wat wordt er met dit geld gedaan?
De kosten voor aanschaf, onderhoud, training en begeleiding worden hiervan bekostigd voor 1 geleide hond. Dit kan zijn een blindegeleidehond, assistentiehond, autismegeleidehond of een buddyhond. Meer hierover op de website van het KNF (zie link hieronder).

Dus spaar allemaal je dopjes en lever ze in bij de ZVKC (kantine).

Flyer

Website KNF-geleidehonden, dopjes sparen

Video doppen ingezameld door Zwarte Cross festival

Video recycling plastic (Het Klokhuis)

Kunststof Recycling Industrie Nederland