Ankie Houthuis

Hoi,

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Ankie Houthuis en heb 2 Border Collies, MaQ van 10 en Quhain is nog een pup.

Ik train Engelse Obedience sinds 1986 bij de ZVKC, eerst met een kruising Herder genaamd Saros, daaropvolgend met Border Collie Quickstep. Met beide honden heb ik ook nog Agility en Flyball gedaan. Quickstep kreeg helaas op zijn 4e epilepsie waardoor ik noodgedwongen moest stoppen met trainen.

Daarna heb ik het weer opgepakt met mijn Border Collie Quando. Hij heeft tot het laatste jaar van zijn leven wedstrijden gelopen. Naast de Engelse Obedience deed hij ook niet geheel onverdienstelijk schapendrijven en heb ik voor zijn 1e verjaardag schapen voor hem gekocht. Deze heeft MaQ inmiddels geërfd.

MaQ heeft vanaf pup ook getraind voor de Engelse Obedience en we hebben samen heel wat wedstrijden gelopen. MaQ is inmiddels met pensioen, aangezien hij ook epilepsie heeft en dit toch wel wat van hem geëist heeft. Hij mag nog voor het plezier wat schapendrijven en we lopen nog wel Traditioneel Trials. Verder mag hij nog meedoen met de Fun Class wat hij ontzettend leuk vindt. Zowel met Quando als MaQ heb ik nog Detectie gedaan en Balans en Coördinatie, MaQ doet dat nog steeds om zijn bespiering in orde te houden.

Ik ben keurmeester bij de Engelse Obedience en geef ook de lessen Engelse Obedience bij de ZVKC. Verder assisteer ik bij de Fun Class en val indien nodig daar ook in. Dat ik meerdere sporten beoefend heb komt zeker van pas in de Fun Class, deze lessen zijn dan ook zeer gevarieerd.

Mijn kleine man Quhain is mijn hoop voor de toekomst. Ik train hem ook voor de Engelse Obedience en hij zal later het stokje van MaQ overnemen bij de schapen. Voorlopig mag hij nog lekker jong zijn en zijn we lekker met de basis van de Engelse Obedience bezig.

Quhain en MaQ