Huisregels

Huisregels van de Zeeuws Vlaamse Kynologen Club

Wat zijn de plichten?

  • De ZVKC is niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal, ongevallen enz. Eventuele schade met of aan hond en/ of honden onderling kunnen niet worden verhaald op de trainers en/of de ZVKC. Sluit daarom een uitgebreide WA verzekering af.
  • Voordat u toegelaten wordt tot de training moet de hond ingeënt zijn. Pups dienen de eerste inenting te hebben gehad. Sterk aanbevolen wordt de honden te laten inenten tegenkennelhoest. Als bewijs hiervan moet u de eerste les uw  inentingsboekje / hondenpaspoort tonen. Ook een titer-bewijs van voldoende bescherming wordt geaccepteerd.
  • Teven die loops zijn, mogen in overleg met de instructeur deelnemen aan trainingen,lessen, examens of wedstrijden
  • Op het trainingsveld zijn de honden altijd aangelijnd, tenzij uw instructeur toestemming geeft je hond los te laten (bij oefeningen). Buiten het trainingsveld zijn de honden altijd aangelijnd.
  • Er wordt verwacht van u dat u op tijd aanwezig bent. De lessen beginnen en eindigen op tijd. Bent u onverhoopt verhinderd, geef dit dan op tijd door aan uw instructeur.
  • Als u met zijn tweeën bent mag u filmen/foto’s maken hoe u aan het trainen bent. Als u andere personen filmt moet hier toestemming voor gevraagd worden. De filmpjes/foto’s zijn voor privé gebruik. Met uitzondering dat de ZVKC foto’s en filmpjes kan maken voor promotiedoeleinden. Indien u hier een bezwaar tegen heeft, dient u dit vooraf kenbaar te maken.
  • Roken is verboden op het trainingsveld en tijdens de lessen.

 

Uitlaten van uw hond

Om te voorkomen dat de hond een grote of kleine boodschap tijdens de training doet, is het verstandig om de hond goed uit te laten voor aanvang van de training. Achter de trainingshal is er een uitlaatplaats. Hier geldt een opruimplicht! Buiten deze uitlaatplaats is het op ons terrein verder niet toegestaan uw hond uit te laten.
Wanneer een hond op het veld toch een ongelukje krijgt dient u dit zelf met een poepzakje op te ruimen en te deponeren in de daartoe bestemde afvalbak.

 

Gedragsregels

Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om ervoor te zorgen dat u met uw hond kunt trainen en een goede band kunt opbouwen. Van onze cursisten verlangen wij dan ook dat zij deze vrijwilligers met respect behandelen.
U dient altijd de instructies van onze instructeurs op te volgen. Indien een cursist dit niet doet zal hij/zij worden uitgesloten van verdere deelname aan de cursus/training zonder restitutie van het lesgeld.

 

Trainen

We trainen op onze vereniging uitsluitend via de positieve manier. Het gebruik van prikbanden, wurgkettingen en dergelijke zijn niet toegestaan. Er mag gebruik gemaakt worden van een vaste halsband of halfcheck in combinatie met een vaste lijn of de jachtlijn met stop. Het lijfelijk straffen van de hond staan wij niet toe. Houd voor, tijdens en na de les afstand tot medecursisten met hun hond ter voorkoming van eventuele conflicten tussen de honden.

 

Auto

Het parkeren van uw auto is enkel en alleen toegestaan op het terrein voor de kantine, voor de hal en buiten het terrein. Eén en ander in verband met de toegankelijkheid van eventuele hulpdiensten. Parkeren bij de hekken is alleen toegestaan voor de instructeurs. Op het terrein wordt stapvoets gereden. Veiligheid van onze honden, cursisten maar ook (kleine) kinderen staat voorop!

 

Behendigheid / Agility

Bij de behendigheidstrainingen zetten we de toestellen samen gereed. We ruimen na de les samen de toestellen weer op. Zonder toestemming van de betreffende instructeur(s) mag GEEN gebruik worden gemaakt van Agilitymateriaal. Bij slechte weersomstandigheden (vorst, sneeuw) kan het zijn dat we de lessen moeten aflassen. Informeer in een dergelijk geval bij uw instructeur en/of kijk op onze Facebookpagina.

 

Kantine   

Gezellig iets komen drinken, even napraten en uw ervaringen delen met anderen. Onze barmedewerkers zijn allen vrijwilligers, dus breng uw glas terug naar de bar en gooi uw afval weg in de daarvoor bestemde afvalbak. Onze vereniging maakt gebruik van de kantine van een andere vereniging en daarom zijn honden in de kantine verboden.

 

GSM

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens de les is niet toegestaan. Deze zit in een broek/jas-zak of een tas. Alleen in noodgevallen mag, in overleg met de instructeur, de telefoon aan staan.

 

Kritiek

Wat mag wel? Tegen iedereen zeggen dat u onze vereniging leerzaam en gezellig vindt. Wat mag ook? Kritiek hebben op van alles en nog wat. Maar dan wel tegen de juiste persoon en nooit in het bijzijn van anderen. Verder hanteren we de regel: Eerst iets positiefs zeggen en dan pas wat beter kan of verbeterd zou kunnen worden.

Uiteraard wensen wij u heel veel succes en plezier op onze vereniging!

Bestuur en instructeurs Zeeuws Vlaamse Kynologen Club

AWalkInThePark

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website:
www.zeeuwsvlaamse-kc.nl

U ontvangt automatisch onze nieuwsbrief als u bij inschrijving uw e-mailadres invult.
Wilt u onze nieuwsbrief niet ontvangen? Stuur dan even een berichtje aan:
secretaris@zeeuwsvlaamse-kc.nl

Bent u al lid van onze facebook pagina?
https://www.facebook.com/groups/zeeuwsvlaamsekc/?fref=ts

MorningAfter