FCI Obedience (GG)

Sinds augustus 2007 bestaat er bij de Zeeuws-Vlaamse KC ook de mogelijkheid om FCI Obedience (ex GG) te volgen. Deze discipline, opgezet door Henny Bolleman, die toen begon met “slechts” een VEG cursus, is inmiddels uitgegroeid tot een afdeling waar nu ook GGA, FCI-Obedience Beginner, FCI-Obedience 1, FCI-Obedience 2 én FCI-Obedience 3 gevolgd kan worden.

FCI Obedience

Bij het programma FCI_Obedience (ex-GG) ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid. Het programma kent vier niveaus: beginners, 1, 2, en 3, waarbij het FCI-Obedience 3 overeen komt met het internationale Obedience programma van de FCI (Fédération Cynologique Internationale).

FCI-Obedience is uitgegroeid tot een tak van hondensport, waaraan veel verschillende rassen meedoen.

Het programma is opgebouwd uit oefeningen als

  • Volgen aan de lijn en los volgen
  • Komen op bevel met extra opdrachten
  • Af, zit, sta tijdens het volgen
  • Terugzenden
  • Appèl oefeningen op afstand
  • Hoogtesprong
  • Sorteren en apporteren

Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen.

Alle niveaus kunnen binnen onze vereniging gevolgd worden.

De reglementering van FCI-Obedience is een verantwoordelijkheid van Cynophilia, deze organisatie zorgt ook voor de keurmeesters voor deze sport. Het diploma FCI-Obedience (elk niveau) is te behalen op diplomadagen (de zogenaamde landelijke examens) of tijdens een wedstrijd.

FCI-Obedience is te doen voor honden van alle rassen, maar de hond moet wel een sterke aanleg hebben om opdrachten voor de baas te willen uitvoeren, zeker in de hogere klassen. Oefeningen worden afgewisseld met moeilijke opdrachten, die van hond en baas veel oefening en geduld vragen. Lang niet alle rassen is dat in die mate gegeven.

Kunnen de diploma’s FCI-Obedience 1 en FCI-Obedience 2 bijna wel door alle (ras) honden worden behaald, FCI-Obedience 3 is weggelegd voor de volhouders.

Geïnteresseerd? Vragen? Kom eens langs voor een proefles en/of stel je vragen aan Elles. U bent van harte welkom!

AWalkInTheWoods