Aaihonden

Aaihonden

aaihonden-peter-sept-2016

Onze club aaihonden bestaat uit een aantal vrijwilligers van onze vereniging die maandelijks met hun aaihond bewoners op verschillende locaties van Curamus bezoeken.

Wegens groot succes gaat er nu een aantal vrijwilligers met hun aaihond naar de volgende locaties van Curamus:
-Blaauwe Hofke woning 75
-Blaauwe Hofke woning 134
-Binnenstad Hulst, Korte Bellingstraat 3
-Antonius woning 17 te Kloosterzande
-Truffino woning 240Wat doen wij daar?
Er zit altijd een aantal bewoners bij elkaar in afwachting van de aaihond en de begeleider. Sommigen bewoners willen met een hond gewoon lekker knuffelen, anderen willen de hond borstelen. Maar er zijn er ook die het prachtig vinden als de hond kunstjes vertoont. Of ze willen gewoon gezellig een praatje maken met de begeleider van een aaihond.

aaihonden-jacqueline-sept-2016

Hoe leuk is het werk als vrijwilliger?
Dieren hebben een positieve invloed op mensen. Tegen een dier kan je alles zeggen, je kunt er je emoties bij kwijt. Het aaiwerk is niet alleen plezierig voor de bewoners, het is ook leuk voor de vrijwilligers en hun honden. De honden vinden het geweldig dat ze aandacht krijgen en het is een bevordering voor hun sociaal gedrag. Vrijwilligers zien hoeveel plezier ze de bewoners ermee doen en dat geeft een enorme waardering.

Adrienne-nov-2017Aan welke voorwaarden moet een aaihond voldoen?
Het voornaamste is dat de aaihond het leuk vindt!  De hond moet uiteraard gesocialiseerd zijn en door iedereen geaaid kunnen worden. Een aaihond ziet er goed verzorgd uit, wordt jaarlijks ingeënt en regelmatig ontwormd. Iedere aaihond heeft zo zijn/haar kwaliteit. Er zijn aaihonden die graag op schoot zitten, maar verder nergens op getraind zijn. Er zijn ook aaihonden die bijvoorbeeld getraind zijn in gehoorzaamheidsoefeningen of spelletjes.

aaihonden-lady

Heeft u na het lezen van bovenstaande zoiets van “hé, dat wil ik ook doen” neem dan contact op via petereijsackers@gmail.com. Op dit moment zijn echter alle beschikbare adressen voorzien van een aaihond. Indien u interesse heeft kan ik uw gegevens noteren op een wachtlijst.

We zijn blij dat Nikki Roels met haar hondje Fleur de vrijwilligers groep van aaihond komen versterken.
De bewoners van Blaauwe hofke 75 vinden het helemaal geweldig om een hondje in hun midden te hebben.
Wij wensen daarom Nikki samen met Fleur veel aai plezier toe.

 

Groeten,
Peter Eijsackers
Coördinator aaihonden