Monique Westerwijk

MoniqueWesterwijk-klein
Ik ben Monique geboren in Rotterdam en in 1993 naar Zeeland verhuisd. In 1994 kreeg ik mijn eerste hond Lucky een appenzeller sennenhond, met hem ben ik in 1996 agility gaan lopen, niet snel maar wel altijd foutloos. Met hem ben ik in de hoogste klasse gekomen en heb verschillende Nederlandse kampioenschappen gelopen. Hij heeft ook nog wedstrijden flyball gelopen. Lucky heeft tot vlak voor zijn heengaan in 2006 wedstrijden gelopen.

Mijn liefde voor de sport groeide, in 2002 kwam Phoenix bij mij een kruising appenzeller /bordercollie als herplaatser van 7 maanden.
Met haar heb ik ook nationale en internationale wedstrijden gelopen, op haar 12 de is ze met agility pensioen gegaan.

Haar opvolger Kenji een bruine tri-color bordercollie kwam a in 2007 helaas door zijn epilepsie heb ik hem terug moeten trekken uit de agility sport.
Toen kwam Kami mijn huidige border collie in de agility, als herplaatser van 11 maanden in november 2011 op mijn pad .

Mijn grootste hobby was de agility geworden en het leek me leuk om andere mensen ook les te gaan geven. Ik ben in 2000 intern opgeleid als instructeur bij de kc zeeland, in 2002 heb ik mijn instructeursdiploma bij Cynophilia gehaald. Zelf vond ik het ook leuk om het honden – en kattenbesluit te halen in 2004 en mijn dieren e.h.b.o diploma.

Ik heb tot juni 2011 lesgegeven bij de kc zeeland, daar ben ik gestopt wegens mijn verhuizen naar Zeeuws-Vlaanderen. Daarna ben ik les gaan geven in België. In 2013 ben ik daarmee gestopt en bij de Zeeuws-Vlaamse terecht gekomen. Afgelopen januari heb ik ook mijn instructeurs diploma gehaald voor een nieuwe hondensport in Nederland de Hoopers.
Ik hoop samen met de andere instructeurs de mensen het plezier van de agility te laten beleven.

Groetjes Monique