12-03-2023 FCI-Obedience

FCI-Obedience OB-2 blijfoefening

Op zondag 12 maart werd er door de ZVKC te Axel een FCI-Obedience wedstrijd voor alle klassen gehouden.
Voor deze dag werd ik gevraagd om een leuk verslag van de dag te maken. Wel dat heb ik geweten. De dag begon al vroeg en aangezien ze een mooie dag met redelijk warm weer afgegeven hadden, bleek de werkelijkheid iets anders. Er stond een scherpe koude wind met heus wel enkele momenten dat het in het zonnetje wat prettiger was. Ik heb heel wat foto’s gemaakt, ze zijn niet allemaal goed gelukt, ik ben geen fotograaf, maar toch geeft het wel een indruk van de dag.

De dag werd geopend door de voorzitter met een welkomst woord en voorstellen van de keurmeesters Ton Hoffmann & Cor van Dort en stewards. Dit voor het logo van onze sponsor Prins die ook voor een deel van de prijzentafel heeft gezorgd. Men kon grote en kleine zakken voer winnen, en een giftbox voor de hond. En elke deelnemer kreeg bij aanmelden nog een pakketje.

De wedstrijd voor de lunch begon met de sociale en blijfoefeningen voor de OBB en OB1, welke voor mij vreemd over kwamen aangezien ik uit de Engelse Obedience sport kom. Lijkt veel op elkaar maar net iets anders. Na de lunch was de OB2 en OB3 welke ook met de blijfoefeningen begon.

Na het groepsgedeelte volgde de individuele rondjes, OBB en OB1 in de ochtend en OB2 en OB3 in de middag, welke bestonden uit naar een vak sturen, om een groepje pilonnen sturen, zit en af op bevel, komen op bevel over een sprong, apporteren en heelwork. De hogere klassen kregen er ook nog scent bij en bij de andere oefeningen keuze tussen meerdere apporteerblokken en 2 sprongen.

Ik heb hele mooie rondjes gezien, helaas ging het bij sommige deelnemers niet helemaal van een leiden dakje. Men weet in elk geval weer waar aan gewerkt moet worden.

Al met al was het een geslaagde dag. De foto’s heb ik, ivm ruimte, ik was wat enthousiast, op een aparte website gezet:
Deze zijn hier te bekijken.
2023 FCI Obedience :: ZVKC (webnode.nl)

De uitslag is als volgt:

OBB:
1e plaats: Wim Buijze met EnJoy – 278,5 U
2e plaats: Nancy- Cornelis Bisschop met Izzy – 263 U
3e plaats: Rita Verschuuren met Nola – 209 G

OB1:
1e plaats: Nathalie Hoeppermans met Mr. Deeks – 268 U
2e plaats: Isabelle Hulsman met Nero – 253,5 ZG
3e plaats: Ivana Bakker met Yinn – 216 G

OB2:
1e plaats: Kelly Albers met Haycko – 243 ZG
2e plaats: Ivana Bakker met Tayro – 210 G
3e plaats: Linda Mastenbroek-Jochems met Stripe – 209 G

OB3:
1e plaats: Dew Driessen met Carlin – 284 U
2e plaats: Betty Westerlinck met Ninja – 237,5 ZG

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd!